REJS SIKKERT

Selvom Færøerne er et af de mest sikre lande i verden, så kan bilkørsel være meget andeledes end det, du er vant til. Det er vigtigt, at du er opmærksom på det omskiftelige vejr og de små, snoede veje samt de lokale regler for billister, inden du tager afsted på tur. 

Hav altid det nødvendige udstyr med, uanset om du skal hikecamperedykke eller kigge på fugle. Du kan læse om, hvad vi anbefaler, at du tager med på de enkelte ture. Uanset hvad du skal, er det altid en god ide at have varmt tøj og telefon med.

 

Sørg for at fortælle nogen om dine rejseplaner, inden du begynder at udforske Færøerne. Det kan fx være din guide, en rejsearrangør eller det lokale informationscenter i det område, du vil udforske. Vi anbefaler også at bringe et kort, et kompas og en GPS med dig, især når du rejser i isolerede områder.

 

Alle hovedveje er asfalterede, men nogle veje, især til de mindre landsbyer, er stadig grusveje. Husk at køre forsigtigt her, da løst grus kan gøre vejen mere usikker. Mange veje og tunneler, der fører til landsbyer, kan være meget smalle, så her er det vigtigt, at du overholder hastighedsgrænserne. Der er også andre veje, der kan være meget smalle. For at holde trafikken i gang, har disse veje nogle områder med lidt ekstra plads til at trække ud, hvis der kommer en modkørende – bemærk, at det IKKE er tilladt at parkere her!

Er du i nød på Færøerne, så ring 112!

Hvis du farer vild, så bliv, hvor du er. At blive på det samme sted gør det lettere for redningsholdet at finde dig.

Det allervigtigste er, at du er velforberedt, når du rejser på Færøerne. At sætte sig ind i forholdende, giver optimale forudsætninger for en sikker rejse

Pas på dig selv og nyd eventyret på Færøerne.

WEITERLESEN