DYKNING – EN MAGISK VERDEN UNDER HAVOVERFLADEN

Dykning bliver mere og mere populært på Færøerne. I det krystalklare vand, der omgiver de 18 øer, er havbunden både smuk, varieret og uspoleret – at gå på opdagelse her er en helt særlig oplevelse.

På Færøerne er der særlige dykkerområder, som giver dig gode forudsætninger for at udforske tangskove og grotter med et rigt dyreliv. Vandtemperaturerne på Færøerne ligger mellem 4-10 grader celsius afhængigt af sæsonen.

Sigtbarheden er bedst i vintermånederne, når vandtemperaturen er lav. Dette er også den bedste tid til at tage billeder, mens du dykker på Færøerne. Om vinteren er synligheden omkring 30 meter og gennemsnits temperaturen 6 grader. Om sommeren nedsætter planktonblomstringen nogle gange sigtbarheden, hvilket også kan begrænse mulighederne for at tage makrobilleder. Flashfotografering er ikke mulig i løbet af sommeren, da partiklerne blokerer. Den generelle synlighed varierer imidlertid meget, og selv om sommeren kan den nå 15-20 meter.

DYK ALDRIG ALENE

Det er meget vigtigt, at du aldrig dykker alene. Sørg for, at du altid dykker med en anden. Vi anbefaler, at en kvalificeret leder med lokalkendskab er med på alle dyk. Der er dykkerkurser for begyndere til rådighed omkring øerne. Certificerede dykkere kan leje udstyr. Sørg for at bringe en lommelygte til hvert dyk, så du kan udforske revner og se under klipper og fuldt ud sætte pris på floraens og faunaens fantastiske farver og nuancer. Hvem ved, du kan endda ende med at dykke med sæler!

ANDRE AKTIVITETER